Un reprezentant al Ambasadei Federatiei Ruse la Chisinau a fost declarat persoana non grata pe teritoriul Republicii Moldova. Un anunt in acest sens a fost facut de Ministerul Afacerilor Externe si Integrarii Europene.

Ultimul update: 31.10.2022, 17:44 Publicat:31.10.2022, 17:45

Potrivit Ministerul Afacerilor Externe si Integrarii Europene, in conformitate cu prevederile Conventiei de la Viena privind relatiile diplomatice (1961) a decis declararea drept persoana non grata pe teritoriul tarii noastre a unui reprezentant al Ambasadei Federatiei Ruse la Chisinau, acesta fiind obligat sa paraseasca teritoriul Republicii Moldova.

Acest fapt a fost comunicat partii ruse in dupa-amiaza zilei de 31 octombrie, cu prilejul convocarii la sediul MAEIE a ambasadorului Federatiei Ruse la Chisinau, Oleg Vasnetov.

Totodata, in cadrul convocarii, MAEIE a reiterat faptul ca atacurile cu rachete asupra tarii vecine escaladeaza in continuare riscurile de securitate, iar cetatenii tarii noastre resimt tot mai mult efectele dezastruoase ale razboiului. A fost subliniat ca atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene genereaza inclusiv amenintari tot mai mari pentru securitatea energetica a tarii.

In aceasta dimineata, o racheta ruseasca a cazut pe teritoriul localitatii Naslavcea din tara noastra. Aceasta ar fi o racheta doborata de sistemul antiaerian ucrainean, anunta MAI.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.