Castigatoarea concursului la functia de procuror-sef al Procuraturii Anticoruptie, Veronica Dragalin, este fiica Elenei Dragalin, fondatorul si presedintele organizatiei Moldova AID. Pana in prezent, Veronica Dragalin a fost procuror in California, SUA, unde a instrumentat numeroase cazuri de coruptie mare si a obtinut un premiu din partea FBI.

Ultimul update: 07.06.2022, 16:56 Publicat:07.06.2022, 16:39

Potrivit CV-ului castigatoarei la functia de procuror-sef al Procuraturii Anticoruptie, aceasta are o experienta in urmarirea penala a peste 300 de cazuri federale, inclusiv prezentari infata „grand jury”, rechizitorii, perchezitii, interceptari telefonice, instante de judecata,acorduri de recunoastere a vinovatiei, audieri de sentinta. 

De asemenea, Dragalin are experienta in efectuarea anchetelor in cadrul Sectiei de Coruptie Publica si Drepturi Civile, inclusiv coruptie, mita, frauda bancara, spalare de bani, obstructionarea justitiei si organizatii criminale corupte.

Veronica Dragalin a invatat in clasa intaia in Moldova, clasa a doua in Italia, iar a treia si a patra in Germania.

In 2003, a absolvit Universitatea din Cambridge, Marea Britanie. In 2006, Dragalin a absolvit Universitatea din Marid, Spania, in 2008 Universitatea Duke din Carolina de Nord, SUA, iar in 2011 a absolvit Universitatea din Virginia, SUA. 

Astazi, Consiliul Superior al Procurorilor a hotarat ca Veronica Dragalin este castigatoarea concursului la functia de Procuror-sef al Procuraturii Anticoruptie. Candidatura Veronica Dragalin va fi inaintata Procurorului General interimar pentru numirea in functie.