Avocatul Vasile Foltea spune ca nu sunt inca clare motivele retinerii lui Viorel Morari, procurorii nu au prezentat inca ordonanta de punere sub invinuire. Contactat de PRO TV, Foltea a mentionat ca pana la sfarsitul zile va aparea o astfel de ordonanta si ca clientul sau este gata sa coopereze cu procurorii, insa nu stie cu ce. Acesta se declara nevinovat.

Publicat:11.01.2020, 15:09

- Cunoasteti ce i se incrimineaza sa ne spuneti si noua mai exact. Ar avea vreo legtura cu o plangere anterioara a lui Vlad Plahotniuc?

Vasile FOLTEA, AVOCAT: Va pot spune la moment foarte putine fiind ca noi nu avem inca invinuirea dlui Morari. Cel putin a fost invitat de procurorii de la Procuratura Generala la o actiune de punere sub invinuire. Mai multe detalii le voi afla din ordonanta se punere sub invinuire.

Acum nu este absolut clar care sunt motivele pentru interventia procurorilor in raport cu dl Morari.”

- Deci nu cunoasteti care sunt invinuirile aduse lui Viorel Morari?

Vasile FOLTEA, AVOCAT: Invinurile oficiale care ar fi promovate intr-o ordonanta de punere sub invinuire la moment nu exista. Ne-au promis ca astazi pana la sfarsitul zile vor fi consemnate intr-o ordonanta de punere sub invinuire.

Din momentul in care vor fi aduse la cunostinta conditional cu aceste ordonante vom sti si noi exact care sunt reprosurile aduse.”

- Ce spune clientul dvs?

Vasile FOLTEA, AVOCAT: Clientul meu pledeaza nevinovat”.

- In comunicatul de la Procuratura Generala se spune ca nu coopereaza cu ancheta.

Vasile FOLTEA, AVOCAT:Dumnealui coopereaza cu ancheta. S-a solicitat multe detalii privind pretinsele fapte care i se reproseaza. La moment nici un detaliu nu a fost prezentat. A solicita acele documente pretinse a fi falsificate, nu au fost puse la dispozitie. El vrea sa colaboreze insa nu stie pe ce sa colaboreze, pe care acte semnate se sefi. Nu vorbim de procurorii implicati in acte se coruptie. Vorbim de sefii unor institutii. El a solicitat, „dati-mi actele sa le vad sa ma pot expune”, nu au fost puse la dispozitie nimic pana acum. ”

- Dle Foltea procurori cer un arest preventiv.

Vasile FOLTEA, AVOCAT: „Procurorii au spus ca pregatesc acum demersul pentru a solicita aplicarea masurii arestului preventiv pe care o vor depune la judecatoria Ciocana. Cand va fi depus nu cunoastem.

Noi nu avem o copie a demersului, asa cum spune legea.”

Seful suspendat al Procuraturii Anticoruptie, Viorel Morari, a fost retinut ieri si e banuit de „abuz in serviciu” si „fals in acte publice”.

VEZI SI: Procuratura ofera detalii despre retinerea lui Viorel Morari

VEZI SI: Viorel Morari pledeaza nevinovat. Ce spun avocatul si procurorii - ANTICORUPTIE.MD