Ministrul Infrastructurii si Dezvoltarii Regionale, Andrei Spinu, da asigurari ca in septembrie si octombrie toti copii vor merge la scoala, in luna noiembrie insa, Guvernul va lua decizii in dependeta de situatie. Precizarile lui Spinu vin dupa ce in proiectul cu masuri de prevenire si atenuare a impactului crizei energetice in caz de limitare a furnizarii gazelor naturale a fost mentionat si posibilitatea trecerii la invatamantul online. 

Ultimul update: 08.08.2022, 13:06 Publicat:08.08.2022, 12:53

„Nimeni nu isi doreste ca invatamentul sa treaca online. Cu siguranta in septembrie, octombrie toti copii vor merge la scoala, fara nici un fel de invataman online. De asemenea, credem ca si in noiembrie la fel s-ar putea sa apara o situatie de criza si daca va aparea o astfel de situatie vom lua deciziile in functie de situatia creata”, a declarat Andrei Spinu. 

Totodata, ministrul a mentionat ca scolile care nu se incalzesc sau nu au alternativa la gaz, dar se incalzesc cu lemne sau carbune, nu vor trece la invatamantul online. 

Pe 2 iulie, ministrul Infrastructurii si Dezvoltarii Regionale, Andrei Spinu, a facut public proiectul cu privire la aprobarea unor masuri de prevenire si atenuare a impactului crizei energetice in caz de limitare a furnizarii gazelor naturale si pregatirea pentru perioada sezonului de incalzire 2022-2023, in cadrul unei conferinte de presa. Acesta a anuntat actiunile Guvernului care au fost intreprinse si care urmeaza a fi aplicate de autoritati pentru pregatirea de sezonul de incalzire. Astfel printre masuri se regaseste si organizarea procesului de invatamant la distanta, 10 zile in fiecare luna.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.