Obligatia de prezentare fizica a certificatul de inmatriculare a automobilului ar putea fi anulata, iar inspectorii de patrulare vor putea verifica acest lucru in baza sistemului online. Astfel, in cadrul sedintei Parlamentului, deputatii au votat in prima lectura un proiect de lege in acest sens. 

Publicat:23.06.2022, 15:59

Totodata, polita de asigurare obligatorie de raspundere civila auto va putea fi procurata online. Astfel, potrivit documentului, modificarile au drept obiectiv digitalizarea procesului de emitere a RCA.

Implementarea inovatiilor digitale in asigurari va duce la dezvoltarea canalelor on-line de distributie a serviciilor de asigurare si la reducerea costurilor administrative de contractare a politelor de asigurare obligatorie RCA.

Proiectul urmeaza a fi supus examinarii in lectura a doua.

Pe 21 iunie, deputatul PAS, Dumitru Alaiba a anuntat despre aceasta initiativa intr-o postare pe Facebook. Acesta a mentionat ca soferii vor fi nevoiti sa-l poarte fizic doar in cazul calatoriilor peste hotare. 

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.