In cadrul conferintei sale saptamanale, purtatorul de cuvant al ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a acuzat autoritatile Republicii Moldova de „marginalizarea persoanelor vorbitoare de limba rusa”.

Publicat:17.02.2023, 13:37

„Autoritatile din tarile baltice si din Republica Moldova continua cursul dur pentru asimilarea populatiei rusofone si marginalizarea limbii ruse. Observam cu ingrijorare directia spre care se indreapta politica de limba a celor mai apropiati parteneri de-ai nostri. In dorinta de a dezvolta limbile lor de stat nu trebuie sa actioneze in detrimentul limbii ruse. Anul 2023 a fost proclamat anul limbii ruse, fiind o limba internationala. Asadar, initiatorii campaniilor anti-rusesti vor stopa dezvoltarea propriilor lor cetateni”, a declarat Zaharova. 

Anul trecut, Maria Zaharova a declarat ca autoritatile din Moldova incearca sa se debaraseze de cultura si limba rusa.

Atunci, purtatorul de cuvant al ministerului Afacerilor Externe si Integrarii Europene, Daniel Voda, l-a indemnat pe omologul sau rus, Maria Zaharova, sa nu inventeze falsuri.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.