Inca un caz confirmat de coronavirus in Moldova. Este vorba despre un tanar care s-a intors recent din Italia. Informatia a fost confirmata de ministrul Sanatatii, Viorica Dumbraveanu.

Ultimul update: 11.03.2020, 17:45 Publicat:11.03.2020, 17:45

Astfel, numarul celor infectati in Republica Moldova a ajuns la 4.

Primul caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat in Republica Moldova pe 7 martie. Este vorba despre o femeie de 48 de ani, care a revenit din Italia, Milano.

Cazurile 2-3/ Pe 10 martie, au fost confirmate alte doua cazuri de infectare cu coronavirus in Republica Moldova. Este vorba despre o femeie de 60 de ani din capitala si un barbat de 60 de ani din sudul Moldovei. Ambii au revenit recent din Italia. Femeia a fost in vizita la o prietena, iar barbatul - la copii.

La 10 martie, autoritatile de la noi au anuntat despre inchiderea institutiilor de invatamant pana pe 23 martie 2020.

Totodata, incepand cu miezul noptii, nicio cursa aeriana nu va mai face legatura dintre Republica Moldova si Italia. Guvernul a decis suspendarea zborurilor spre si dinspre aceasta tara pana pe data de 31 martie, cu posibilitatea ca restrictiile sa fie prelungite.

Autoritatile interzic operatorilor aerieni ca in aceasta perioada sa ia la bordul aeronavelor pasageri care vin cu escala din Italia, China, Iran si Coreea de Sud. Asadar, moldovenii care se pornesc din zonele afectate, fie si cu escala, nu au voie sa intre in tara.