Joe Biden a fost testat negativ pentru COVID, la sapte zile dupa ce a suferit o a doua infectare cu virusul SARA-CoV-2. Presedintele SUA va ramane in izolare pentru moment.

Ultimul update: 06.08.2022, 20:53 Publicat:06.08.2022, 20:52

Presedintele SUA, in varsta de 79 de ani, a primit un rezultat negativ la testul antigen sambata, potrivit unei scrisori date publicitatii de Dr. Kevin C. O' Connor, medicul de la Casa Alba, informeaza Daily Mail.

Totusi, Joe Biden nu va iesi din izolare pana cand nu primeste un rezultat negativ la testul PCR.

„Presedintele continua sa se simta foarte bine. Avand in vedere pozitivitatea testului pe care am raportat-o sambata trecuta, am continuat monitorizarea zilnica. In aceasta dimineata, testul sau antigen SARS-CoV-2 a fost negativ”, a scris O’Connor.

Medicul nu a dat nicio indicatie cu privire la momentul in care Joe Biden va face al doilea test, dar a spus ca o va tine la curent pe secretarul de presa al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, cu orice evolutie ulterioara.

Biden a fost testat pozitiv pentru COVID-19, pentru prima data, pe 21 iulie. A luat tratament antiviral Paxlovid pentru aceasta afectiune si a fost testat negativ pe 27 iulie. Totusi, pe 30 iulie, presedintele SUA a fost testat pozitiv din nou.

Joe Biden a petrecut un total de 13 zile izolat la Casa Alba - inclusiv sapte in timpul celei mai recente reinfectari, inainte de testul negativ de sambata.

El a continuat sa desfasoare activitati oficiale si spune ca simptomele sale au fost usoare.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Sursa: