Un roman aflat la bordul navei de croaziera Diamond Princess a fost depistat cu coronavirus, a anuntat joi Ministerul de Externe din Romania. Printre cei 3700 de pasageri care se afla pe nava sunt si doi moldoveni, membri ai echipajului.

Ultimul update: 13.02.2020, 13:49 Publicat:13.02.2020, 13:49

La bordul vasului, intre cei peste 3.700 de pasageri si membri ai echipajului se afla 17 romani si 2 moldoveni.

Precizarile MAE din Romania:

Ambasada Romaniei la Tokyo a fost notificata de catre Ministerul de Externe al Japoniei ca un cetatean roman de pe nava de croaziera Diamond Princess, aflata in apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu virusul pneumoniei virale (coronavirus).

Cetateanul roman a fost transferat pentru izolare si tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situatii. Misiunea diplomatica a Romaniei in Japonia se afla in legatura cu cetateanul roman si a efectuat in regim de urgenta demersuri pentru obtinerea de informatii suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de catre autoritatile nipone. De asemenea, Ambasada Romaniei in Japonia mentine legatura si cu ceilalti cetateni romani aflati pe vasul Diamond Princess. Pe vas s-au aflat 17 cetateni romani (15 membri ai echipajului si 2 pasageri).

In ceea ce priveste nava de croaziera Westerdam, Consulatul General al Romaniei la Hong Kong a obtinut confirmarea ca la bordul navei se afla un numar de 17 cetateni romani, respectiv 9 pasageri si 8 membri ai echipajului.

Nava a fost andocata in portul Sihanoukville, Regatul Cambodgia. Procesul de evaluare medicala a pasagerilor si membrilor echipajului este in derulare, nefiind, pana in prezent, confirmate cazuri de infectie cu coronavirus.

Reprezentantele diplomatice si oficiile consulare ale Romaniei din regiune sunt in contact cu autoritatile locale si reprezentantele diplomatice ale altor state membre UE si sunt pregatite sa acorde asistenta consulara cetatenilor romani.

CITESTE SI: Interviu cu pasageri de pe nava cu 17 romani la bord unde a izbucnit epidemia de coronavirus - VIDEO

CITESTE SI: 61 de persoane infectate cu coronavirus pe nava pe care sunt si romani. Pasager: Luxul de a ni se pune ciocolata pe perna s-a dus

Sursa: