Andrei Nastase si Maia Sandu au fost cei care au vrut ca Vladimir Turcan sa ajunga la CC. Sunt declaratiile lui Igor Dodon, care spune ca el cu Zinaida Greceanii ar fi insistat ca acolo sa ajunga castigatorii concursului de la sfarsitului lunii iulie. Despre acest lucru seful statului a vorbit la emisiunea InPROfunzime cu Lorena Bogza.

Publicat:21.11.2019, 21:46

Desi castigatorii concursului au fost Vladimir Grosu si Nicolae Esanu, pe 16 iulie 2019, acestia au fost dati la o parte de catre deputati, iar in locul lor la Curtea Constitutionala au ajuns magistrata Domnica Manole si deputatul socialist Vladimir Turcan.

Acestia au fost investiti in functie prin votul a 54 de depuati si vor indeplini un mandat pe o perioadata de 6 ani.

Igor Dodon sustine ca pe acest lucru ar fi insistat colegii sai de coalitie de pe atunci, adica liderii blocului ACUM Maia Sandu si Andrei Nastase.

Asta desi cei doi au fost indignati atunci cand Vladimir Turcan a devenit presedinte al CC.

Este inadmisibil ca un socialist sa ajunga in fruntea Curtii Constitutionale, a scris Maia Sandu imediat dupa ce Turcan a fost ales presedinte.

Iar Andrei Nastase spunea ca blocul ACUM nu a votat pentru ca Vladimir Turcan sa ajunga presedinte la Curtea Constitutionala. Acesta spunea ca Platforma DA si-ar fi dorit ca in calitate de presedinte sa fie un "exponent al societatii civile."

Judecatorii Curtii Constitutionale au demisionat in corpore pe 26 iunie, dupa ce au fost criticati dur pentru deciziile luate in perioada 7-9 iunie, cand l-au obligat pe Igor Dodon sa dizolve Parlamentul, iar ulterior au declarat neconstitutional decretul prin care Maia Sandu a fost numita premier.