Sefa statului sustine ca nu cunoaste vreo lege care sa permita judecatorilor a ramana in anonimat, dupa ce au luat vreo hotarare. Declaratiile au fost facute in contextul in care premierul tarii, Dorin Recean, a dat numele judecatorilor din completul de judecata care au anulat decizia CSE prin care candidatii partidului „Sansa” au fost scosi din cursa electorala, apoi a fost criticat de mai multe institutii ale statului. 

Publicat:18.12.2023, 22:05

„Eu nu am vazut judecatorii sa critice vreun abuz al unui judecator sau altul si abuzuri, din pacate, au fost foarte multe, inclusiv abuzuri care ne-au produs daune majore pentru statul acesta. In rest, eu cred ca toata lumea trebuie sa stie cine sunt judecatorii care iau o decizie sau alta, nu stiu sa fie vreo lege care sa le permita a ramana in anonimat. Daca au luat o decizie sa si-o asume si sa stie toata lumea cine sunt oamenii care au adoptat aceasta decizie”, a spus Maia Sandu. 

La data de 13 decembrie, in cadrul sedintei Guvernului, premierul tarii, Dorin Recean, a venit cu o reactie dupa ce ieri, Curtea de Apel Chisinau a anulat decizia Comisiei pentru Situatii Exceptionale prin care candidatii partidului „Sansa” au fost scosi din cursa electorala. Prim-ministrul a anuntat numele judecatorilor care au luat aceasta decizie si a spus ca orice s-ar intampla „statul va interveni de fiecare data atunci cand securitatea nationala va fi amenintata”.

Pe 12 decembrie, magistratii de la Curtea de Apel Chisinau au anulat decizia Comisiei pentru Situatii Exceptionale prin care candidatii partidului „Sansa” au fost scosi din cursa electorala pentru alegerile locale generale. 

Partidul Sansa si candidatii acestuia au fost scosi din cursa electorala pentru alegerile locale din 5 noiembrie, cu doua zile inainte de scrutin printr-o decizie a Comisiei pentru Situatii Exceptionale. Atunci, anuntul a fost facut de prim-ministrul Dorin Recean, care a motivat decizia prin faptul ca formatiunea ar fi fost finantata din Fedeeratia Rusa prin intermediul unui grup criminal organizat condus de fugarul Ilan Sor, care a respins acuzatiile.Membrii partidului Sansa au contestat hotararea in instanta. Magistratii de la Curtea de Apel s-au intrunit in sedinta pe 4 si 5 noiembrie, insa nu au luat o decizie si au intrerupt procesul.

Citeste si : Reactia lui Alexei Lungu, dupa ce Partidul Sansa a fost scos din cursa electorala. „Ne-au scos din cursa in cel mai rusinos mod”

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.