Fostul presedinte, Igor Dodon, nu va putea parasi tara nici in urmatoarele 60 de zile. Decizia a fost luata astazi de magistratilor de la Curtea Suprema de Justitie, la cererea procurorilor. 

Ultimul update: 16.03.2023, 14:20 Publicat:16.03.2023, 14:12

„Aceasta interdictie o consider ilegala pentru ca eu am spus ca nu am de gand sa fug din tara, eu cred ca si-ar dori asta si Maia Sandu si procurorii si judecatorii ca eu sa plec, dar nu o voi face, o sa stau aici si voi lupta pana o sa-i dau jos”, a declarat Dodon. 

Pe 18 noiembrie, Igor Dodon a fost eliberat din arest la domiciliu. Astfel, fostul presedinte are interdictia de a parasi tara timp de 60 de zile. Decizia a fost luata de magistratii de la Curtea Suprema de Justitie, intr-o sedinta in dosarul sacosa neagra. 

In acest dosar, Dodon este invinuit de imbogatire ilicita, incalcarea modului de gestionare a mijloacelor financiare ale partidelor politice, tradare de patrie, corupere pasiva si acceptarea finantarii partidului socialistilor de catre o organizatie criminala.

Igor Dodon este primul sef de stat judecat pentru o infractiune comisa in perioada in care isi exercita functia si din acest motiv dosarul este examinat de magistratii de la Curtea Suprema de Justitie.

Dodon s-a aflat in arest la domiciliu timp de sase luni, dupa ce a fost retinut in luna mai in urma mai multor perchezitii in dosarul sacosa neagra.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508