Cercetat in doua dosare penale, fostul presedinte, Igor Dodon, a anuntat ca ieri procurorii au descins la medicii, care i-au prescris tratament feciorului sau, i-au interogat si ridicat arhiva. Mai mult decat atat, Dodon spune ca actiunile procurorilor au fost facute la indicatia Maiei Sandu si a Veronicai Dragalin. Contactati de PRO TV, responsabilii de la Presedintie ne-au spus ca nu comenteaza aceste acuzatii, iar cei de la Procuratura ne-au spus ca la moment nu ne poate oferi niciun raspuns si vor reveni mai tarziu. 

Ultimul update: 26.01.2023, 10:30 Publicat:26.01.2023, 10:28

„Nimic sfant, nici bun simt,  ca de respectarea legii nici nu miroase. Ore in sir i-au terorizat, au facut presiuni si i-au amenintat cu dosare si testul la poligraf. Au lasat in urma lor lacrimi ale medicilor si altor cadre medicale, speriate de comportamentul abuziv al procurorilor. Domnisoarei Dragalin nu-i ajunge hartie, nu au oameni sa se ocupe de furtul miliardului, landromat si altele dosare importante, in schimb au timp si forte pentru a pune procurorii de buzunar sa-si bata joc de familia mea, de medici, doar pentru ca au stabilit diagnoza si au prescris tratamente”, a scris Dodon pe pagina sa de facebook.  

Saptaman trecuta, magistratii de la Curtea Suprema de Justitie au acceptat cererea avocatilor lui Igor Dodon prin care au solicitat ca fostul presedinte sa paraseasca tara pentru a-si insoti fiul mai mic la un tratament de reabilitare in Romania. Astfel, Igor Dodon poate parasi Republica Moldova in perioada 28 ianuarie - 5 februarie. 

Igor Dodon a fost retinut in luna mai, ulterior a fost plasat in arest la domiciliu. In luna noiembrie, insa, el a fost eliberat din arest. In acest dosar, Igor Dodon este acuzat de imbogatire ilicita, corupere pasiva, finantare ilegala a partidului si tradare de patrie, infractiuni care ar fi fost comise in ultimii 6 ani. Ex-presedintele neaga acuzatiile.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.