Trei milioane de dolari. Asta ar fi fost in geanta pe care Ilan Sor a adus-o la o conferinta de presa, spunand ca i-o ducea lui Igor Dodon plina cu ceva. Fostul primar de Orhei sustine ca banii ar fi fost oferiti de Vlad Filat, pentru ca Nicolae Timofti sa devina presedinte. Declaratia a fost facuta la televiziunea care-i apartine. Timofti afirma ca nu stie nimic despre asta.

Publicat:30.09.2019, 09:16

Ilan SOR, LIDERUL PARTIDULUI SOR: "Desigur ca in geanta neagra erau bani, pe care Filat i-a transmis lui Dodon pentru numirea lui Timofti in calitate de presedinte al tarii. Banii, Vlad Filat i-a primit prin BEM."

Astfel, pentru trei milioane de dolari, Igor Dodon l-ar fi votat pe Nicolae Timofti in calitate de presedinte. Totodata, Sor afirma ca banii erau o remunerare si pentru alte lucruri, fara a preciza despre ce vorbeste. Fostul primar de Orhei mai spune ca are dovezi.

Ilan SOR, LIDERUL PARTIDULUI SOR: "Dar oricum, procuratura lui Dodon nu va lua in seama acest fapt. 6:00 Astazi nu am cui sa le dau. Justitie nu avem, procuratura nu avem."

In cadrul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, de acum sapte luni, 

Sor a venit la conferinta de presa cu o geanta neagra.

Ilan SOR, LIDERUL PARTIDULUI SOR: "Priviti, va rog, aceasta geanta. In ea a fost ceva foarte mult, pe care, personal, a primit-o Igor Dodon."

Atunci, Presedintia a venit cu o reactie pe facebook, in care se arata ca unii candidati la alegeri ar atrage institutia prezidentiala in polemici politice cu temei fictiv.

Ulterior, intrebati in repetate randuri de reporterii PRO TV, atat Igor Dodon, cat si Ilan Sor, au refuzat sa spuna ce ar fi fost in geanta.

In 2012, Nicolae Timofti a fost ales in functia de presedinte cu votul a 62 de deputati din PLDM, PD, PL si grupul Dodon alaturi de deputatul neafiliat Mihai Godea, dupa o criza politica de doi ani. Contactat astazi de noi, Nicolae Timofti a declarat ca nu stie nimic despre geanta cu bani.

Nicolae TIMOFTI, FOSTUL PRESEDINTE AL REPUBLICII MOLDOVA:“Despre asta se vorbeste sapte ani de zile, ca cineva a dat cuiva bani ca sa-l voteze pe Timofti. Eu nu stiu nimic. Stiu ca am fost votata de fortele pro europene. Pentru asta mi-am dat acordul, nu pentru prostii.”

Tot trei milioane, doar ca de aceasta data de euro, au mai fost atribuiti lui Igor Dodon si anterior.

Vladimir VORONIN, LIDER PCRM: “La fiecare intelegere, Dodon iese cu benefici, l-a votat pe Timofti a luat...”

Avocatul lui Vlad Filat si purtatorul de cuvant al presedintiei nu ne-au raspuns la telefon pentru o reactie.