Presedintele Maia Sandu condamna actiunile Federatiei Ruse si spune ca este o incalcare flagranta a spatiului aerian si integralitatii teritoriale a tarii noastre, dupa ce trei rachete rusesti au survolat spatiul aerian al Republicii Moldova. Declaratiile au fost facute in cadrul unui briefing de presa. 

Ultimul update: 11.10.2022, 10:31 Publicat:11.10.2022, 10:04

Maia SANDU, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: „Condamnam actiunile de ieri ale Federatiei Ruse. Au traversat trei rachete neautorizat spatiul aerian a Republicii Moldova. Este o incalcare flagranta a spatiului aerian si integralitatii teritoriale. Presiunile la care suntem supusi cresc. Sa nu ne lasam manipulati, sa nu ne lasam folositi de cei care doresc destabilizare. Cei care promoveaza razboiul trebuie sanctionati. Acesti oameni sunt periculosi pentru societatea noastra. Ei promit Moscovei sa rastoarne odinea constitionala. Spun clar nu va faceti iluzii. Tradarea de patrie va fi sanctionata dur. Multumesc oamenilor legii ca au intervenit fara sa aplice violenta sa stabilizeze situatia. ”

Reprezentantii ministerului Apararii au anuntat ieri dimineata ca in contextul atacurilor aeriene rusesti asupra mai multor orase din Ucraina, structurile specializate ale institutiei de aparare au identificat trei tinte aeriene care au patruns in spatiul aerian al Republicii Moldova. Ba mai mult, acestia mentioneaza ca tintele prezentau pericol pentru infrastructura tarii noastre in special, pentru aeronavele civile care survoleaza spatiul aerian al Republicii Moldova. 

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.