Reprezentantii ministerului Apararii anunta ca in contextul atacurilor aeriene rusesti din aceasta dimineata asupra mai multor orase din Ucraina, structurile specializate ale institutiei de aparare au identificat inre orele 08:33-09:02, trei tinte aeriene care au patruns in spatiul aerian al Republicii Moldova. Ba mai mult, acestia mentioneaza ca tintele prezentau pericol pentru infrastructura tarii noastre in special, pentru aeronavele civile care survoleaza spatiul aerian al Republicii Moldova. 

Ultimul update: 10.10.2022, 11:58 Publicat:10.10.2022, 11:58

„Tintele respective au parcurs urmatoarele directii:

1. localitatile Ciornaia - Moghilev Podolsk (Ucraina) – Ribnita - Soroca - Moghilev Podolsk;

2. Ciornaia – Voronovka (Ucraina) – Ribnita – Rudi (Soroca);

3. Ciornaia (Ucraina) – satul Popencu (Republica Moldova) – Cinescauti (Floresti) – in directia Ucrainei”, se arata in comunicatul emis de ministerul Apararii. 

Reprezentantii ministerului mentioneaza ca aceste tinte au fost confirmate, inclusiv de structurile responsabile din ministerul Apararii Nationale al Romaniei si al Ucrainei.Totodata, tintele au fost observate de sistemele de monitorizare ale Intreprinderii de Stat pentru Utilizarea Spatiului Aerian si Deservirea Traficului Aerian "MOLDATSA".

„Tintele prezentau pericol pentru infrastructura Republicii Moldova si, in special, pentru aeronavele civile care survoleaza spatiul aerian al tarii”, se mai arata in comunicat. 

De asemenea, reprezentantii ministerul Apararii anunta ca in colaborare cu structurile responsabile din tara, monitorizeaza atent situatia in regiune si condamna ferm atacurile armatei ruse asupra oraselor din Ucraina, soldate cu victime.

Mai multe explozii s-au auzit in aceasta dimineata in centrul Kievului, a anuntat primarul orasului Vitali Klitschko, transmite Reuters. Exista victime in urma exploziilor, potrivit serviciilor de urgenta din Ucraina citate de Suspilne, transmite Reuters. 

Reprezentantii ministerului Afacerilor Externe si Integrarii Europene anunta ca printre victimele exploziilor din aceasta dimineata din orasul Kiev, nu sunt cetateni ai tarii noastre. Totodata acestia mentioneaza ca Republica Moldova condamna ferm atacurile necrutatoare ale Rusiei impotriva civililor din toata Ucraina, soldate cu zeci de victime. 

Fortele armate rusesti au lansat luni atacuri cu rachete si in mai multe orase si localitati din intreaga Ucraina dupa explozia care a avut loc sambata la podul Kerci din Crimeea.

Autoritatile ucrainene au raportat luni ca explozii au avut loc in orasele Harkov, Dnipro, Nikolaev, Jitomir, Lvov si Ternopil, dar si in alte localitati din regiunile Poltava, Dnipropetrovsk, Zaporojie si Rivne.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.