Petru Merineanu, cumnatul fostului presedinte, Igor Dodon, ramane in arest la domiciliu, dupa ce astazi magistratii Judecatoriei Chisinau au respins cererea avocatilor lui Merineanu privind revocarea masurii preventive.

Ultimul update: 27.09.2022, 14:54 Publicat:27.09.2022, 14:51

Informatia a fost confirmata pentru PRO TV de procurorul general interimar, Dumitru Robu. 

Pe 9 septembrie, Petru Merineanu, a fost transferat din arest in penitenciar, in arest la domiciliu pentru un termende 30 de zile. Decizia a fost luata de magistratii de la judecatoria din sectorul Ciocana. Desi procurorul anticoruptie a prezentat probe noi care justifica actualitatea riscurilor ce impun necesitatea aflarii complicelui vizat in arest preventiv, totusi magistratii au dispus inlocuirea masurii preventive sub forma de arest preventiv aplicata in privinta acestuia in arest la domiciliu, cu prelungirea masurii pe un termen de 30 zile.

Dupa perchezitiile din 24 mai in casa lui Igor Dodon a fost retinut si cumnatul acestuia, Petru Merineanu, care potrivit procurorilor, chiar in momentul descinderilor a fost surprins inghitand o recipisa, care-l incrimina pe fostul presedinte. In document ar fi fost mentionata suma de 700 de mii de euro. 

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.