Ministrul Afacerilor Externe si Integrarii Europene, Nicu Popescu, a mentionat in cadrul reuniunii ministrilor de externe din tarile G7, ca proiectul european pentru Republica Moldova inseamna un proces de transformare si modernizare a institutiilor, consolidarea democratiei, a statului de drept si respectarea drepturilor omului.

Ultimul update: 13.05.2022, 15:30 Publicat:13.05.2022, 15:27

„Uniunea Europeana a fost, este si ramane cel mai important proiect al pacii pe continentul european, iar viitorul democratiei noastre, viitorul tarii noastre este ancorat in parcursul nostru ireversibil european”, a mentionat Popescu.

In cadrul reuniunii, oficialii au reiterat condamnarea profunda a agresiunii Federatiei Ruse impotriva Ucrainei si incalcarea normelor de drept international.

„Ne-am exprimat solidaritatea fata de poporul ucrainean si victimele acestui razboi si am reafirmat sprijinul si angajamentul ferm fata de suveranitatea, independenta, unitatea si integritatea teritoriala a Ucrainei, in cadrul frontierelor sale recunoscute la nivel international, orice schimbare de statut atragand dupa sine nerecunoasterea din partea altor state”, a declarat vicepremierul.

La invitatia sefei diplomatiei germane, Annalena Baerbock, ministrul Afacerilor Externe si Integrarii Europene, Nicu Popescu, a participat la reuniunea ministrilor de externe ai statelor G7 alaturi de ministrii de externe din Canada, Franta, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, Statele Unite ale Americii, inaltul reprezentant al Uniunii Europene, precum si ministrul de externe al Ucrainei.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.