Deputatul Gaik Vartanean a anuntat ca de astazi va activa in Parlament in calitate de deputat independent. Asta dupa ce ieri, Partidul Socialistilor a anuntat ca Vartanean a parasit formatiunea si ca ar putea adera la partidul Miscarea Alternativa Nationala, infiintat de primarul Ion Ceban. 

Ultimul update: 15.12.2022, 10:32 Publicat:15.12.2022, 10:19

„Ieri a avut loc sedinta fractiunii BCS, unde am depus cerearea de a iesi din fractiune si cererea a fost acceptata. Astazi ma declar ca voi activa in Parlament ca deputat independent. Vreau sa le multumesc deputatilor colegi din bloc pentru sustinerea demersului. Ma declar dispus sa sustin orice proiect de lege in beneficiul tarii si economiei tarii, care vin atat de la opozitie, cat si de la majoritatea parlamentara”, a declarat Gaik Vartanean la sedinta de astazi a Parlamentului. 

Ieri, intr-un comunicat de presa, socialistii au anuntat ca deputatul PSRM, Gaik Vartanean, paraseste formatiunea si i-a cerut acestuia sa-si depuna mandatul de deputat. 

Potrivit legii, Vartanean poate ramane in legislativ in calitate de deputat independent. 

Gaik Vartanean este din 2012 membru PSRM, iar in 2015 a fost consilier socialist. Din iulie, este deputat in Parlamentul Republicii Moldova, dupa ce Alla Dolinta a renuntat la mandatul de deputat, dar si la calitatea sa de membru al Partidului Socialistilor. 

In cadrul emisiunii In profunzime, Ion Ceban a anuntat ca pe data de 21 decembrie va avea loc Congresul de constituire a partidului Miscarea Alternativa Nationala, iar atunci isi va anunta echipa. Cand a fost ales primar el spunea ca nu se va implica in politica.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.