Deputatul PAS Radu Marian a venit cu o reactie dupa rezultatele alegerilor din UTA Gagauzia. Acesta a spus ca frauda electorala, coruperea alegatorului si incalcarile codului electoral sunt incompatibile cu democratia.

Publicat:15.05.2023, 19:00

„Referitor la alegerile care au avut loc pe UTAG. Democratia inseamna alegeri libere si corecte, iar legimitatea votului popular se afla in legatura directa cu respectarea normelor si procedurilor. Exista nenumarate dovezi, inclusiv publicate in spatiul public de catre organele de drept si societatea civila, care denota cazuri de frauda electorala, coruperea alegatorului si incalcari grosolane ale codului electoral, care sunt incompatibile cu democratia", a scris deputatul intr-o postare pe Telegram. 

Acesta a mai spus ca PAS se va expune pe rezultatul si legitmitatea scrutinului doar dupa ce vor fi clarificate toate aceste alegatii si va exista o decizie finala pe validarea alegerilor.

Potrivit rezultatelor preliminare, candidatul partidului SOR, Evghenia Gutul, a castigat turul doi al alegerilor pentru functia de bascan al UTA Gagauzia. Gutul a obtinut 27.376 de voturi, iar contracandidatul acesteia Grigori Uzun, sustinut de socialisti, a obtinut 24.913 voturi.