Candidatul partidului SOR, Evghenia Gutul, castiga turul doi al alegerilor pentru functia de bascan al UTA Gagauzia. Asta cel putin arata rezultatele preliminare prezentate de Comisia Electorala Centrala din Gagauzia.

Ultimul update: 15.05.2023, 08:08 Publicat:15.05.2023, 08:02

Potrivit rezultatelor preliminare, candidatul partidului SOR, Evghenia Gutu, a obtinut 27.376 de voturi, iar contracandidatul acesteia Grigori Uzun, sustinut de socialisti, a obtinut 24.913 voturi. 

Dupa o campanie electorala controversata, in Gagauzia, ieri, s-a desfasurat turul doi al alegerilor pentru functia de bascan. Lupta s-a dat intre candidatul partidului SOR, in adresa careia sunt acuzatii de corupere a alegatorilor, si Grigori Uzun, sustinut de socialisti. Comisia Electorala din regiune a declarat si ieri ca nu sunt incalcari, desi politia ar avea probe care ar demonstra ca alegatorii au fost dusi organizat la sectiile de votare, iar stafful partidului SOR ar fi primit bani din partea unui grup criminal organizat. 

Acum patru zile, politia a sesizat Comisia Electorala Centrala de la Comrat despre actiunile si incalcarile admise de partidul SOR pe perioada campaniei electorale din regiune, cum ar fi mituirea alegatorilor si transportarea organizata la sectii, prezentand mai multe dovezi in acest sens. Sambata, ofiterii CNA au facut perchezitii la reprezentantii partidului SOR. Ilan Sor, condamnat la 15 ani de inchisoare pentru frauda bancara, a negat acuzatiile.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.