Dupa ce deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari, a cerut ca Procurorul General sa fie audiat in Parlament pe marginea mai multor cauze penale de rezonanta, institutia vine cu o reactie.

Publicat:30.06.2020, 16:49

"Intr-un stat de drept nimeni si cu atat mai mult un reprezentat al puterii politice nu are dreptul sa extrapoleze cu afirmatii care aduc atingere principiului constitutional privind separatia si colaborarea puterilor in stat, atenteaza la independenta si impartialitatea Procuraturii, ca valori supreme ale statului de drept.

Parlamentul nu controleaza activitatea procesuala a Procuraturii, iar solicitarea deputatului de audiere a Procurorului General pe anumite dosare in Parlament iese din limitele legalului si poate fi apreciata ca amestec al puterii legislative in activitatea autoritatii judiciare.
Cu exceptia controlului ierarhic intern, unica autoritate ce realizeaza controlul procesual al prestatiei procurorilor este sistemul judecatoresc.", se arata in comunicatul emis de Procuratura Generala. 

Citeste si :  Platforma DA cere audierea in Parlament a lui Alexandru Stoianoglo pentru a oferi informatii cu privire la dosarele de rezonanta / DOC