Presedintele Republicii, Maia Sandu, convoaca luni Consiliul Suprem de Securitate in legatura cu situatia exceptionala din justitie. Asta dupa ce astazi participantii la Adunarea Generala a Judecatorilor au decis sa intrerupa sedinta pana pe 28 aprilie, iar subiectul privind alegerea membrilor in Consiliul Superior al Magistraturii sa fie amanata.  

Ultimul update: 17.03.2023, 16:23 Publicat:17.03.2023, 16:18

„Inteleg ca judecatorii au decis totusi sa blocheze curatarea justitiei si sa puna in continuare piedici in calea restaurarii dreptatii in Moldova. Anunt ca voi convoca pentru ziua de luni, la ora 14:00, Consiliul Suprem de Securitate in legatura cu situatia exceptionala din justitie”, a scris sefa statului pe pagina sa de facebook. 

Astazi a fost convocata Adunarea Generala a Judecatorilor. Pe ordinea de zi au fost patru subiecte, printre care si chestiunea privind alegerea celor patru membrii ai Consiliului Superior al Magistraturii din randul judecatorilor, din cei cinci care au promovat evaluarea Comisiei Pre-Vetting. Dupa sase ore de discutii, participantii Adunarii au reusit sa dezbata doar primul subiect de pe agenda, astfel acestia au decis sa intrerupa sedinta pane pe 28 aprilie, iar subiectul privind alegerea membrilor in CSM sa fie amanata.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.