Europarlamentarul roman, Siegfried Muresan, a anuntat principalele cereri pe care l-a solicitat la dezbaterea privind Republica Moldova din plenul Parlamentului European.

Ultimul update: 05.05.2022, 12:38 Publicat:05.05.2022, 12:32

„1️ Solicitam institutiilor UE sa acorde Republicii Moldova statutul de tara candidata la Uniunea Europeana. Daca Republica Moldova intentioneaza sa adere, raspunsul nostru trebuie sa fie, „da, sunteti bineveniti.” Trebuie sa lucram impreuna si sa facem toti pasii necesari. 
2️ Solicitam integrarea Republicii Moldova in Piata unica a UE. Aderarea institutionala si politica a Republicii Moldova la UE ar putea dura ceva timp. Trebuie sa oferim beneficii concrete, tangibile, cetatenilor Republicii Moldova. 
3️ Solicitam crearea unui Grup de sprijin permanent pentru Republica Moldova infiintat la nivelul Comisiei Europene. Vor fi mai multe lucruri de facut intre Moldova si Uniunea Europeana. Trebuie sa le oferim asistenta tehnica necesara”, a scris acesta pe pagina sa de facebook. 

Astazi, au loc dezbateri despre Republica Moldova in plenul Parlamentului European. Europarlamentarii cer ca Republicii Moldova sa i se ofere cat mai repede statut de candidat la Uniunea Europeana. 

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.