Uniunea Europeana si Statele Unite au indemnat autoritatile noastre sa ajunga la un consens. Intr-un comunicat, ambasadorii SUA si UE in Republica Moldova, dar si cel al Romaniei si al Frantei au declarat ca sustin coalitia de guvernare, mentionand ca reformele au fost amanate prea mult. Rusia nu a reactionat.

Publicat:08.11.2019, 18:57

“Ca prieten al Moldovei, indemnam liderii politici sa ajunga rapid la un consens asupra unei solutii pentru a pastra calea spre reforma in justitie si pentru a-i permite guvernului sa lucreze pentru imbunatatirea vietii tuturor cetatenilor", se arata in comunicatul emis de Ambasada SUA la Chisinau, in care se mai spune ca reformele vitale pentru dezvoltarea democratica a tarii au fost amanate prea mult timp.

Iar ambasadorul UE, Peter Michalko, a solicitat liderilor politici sa ajunga cat mai rapid la un consens, mentionand ca daca reforma justitiei va ramane o prioritate, atunci Uniunea Europeana este gata sa sustina in continuare Republica Moldova. Mesaje asemanatoare au fost publicate pe site-ul ambasadei Romaniei la Chisinau, dar si pe cel al Frantei, in care se face apel la responsabilitate politica.