Marina Tauber spune ca membrii fractiunii vor discuta in cadrul sedintei, dar si cu Ilan Sor, daca vor sustine sau nu motiunea de cenzura.

Publicat:08.11.2019, 16:08

"-Veti sustine motiunea de cenzura?"

Marina TAUBER, DEPUTAT PARTIDUL SOR: "Vom discuta in cadrul sedintei fractiunii noastre, in primul rand cu Ilan Sor si vom veni cu un anunt."

Acum doua zile, Guvernul a facut un pas care pune sub semnul intrebarii viitorul Executivului. Cabinetul Sandu si-a asumat raspunderea si a modificat Legea Procuraturii, fara sa mai fie nevoie de votul in Parlament. Conform modificarilor, prim-ministrul va numi cativa candidati la functia de Procuror General. Se intampla dupa ce rezultatul concursului organizat de Ministerul Justitiei a fost anulat.

Ieri, Igor Dodon a invitat fractiunile din majoritatea parlamentara la discutii separate maine. Dupa aceste discutii, presedintele sustine ca va fi clar care vor fi urmatorii pasi si daca va cadea guvernul sau nu. Dodon sustine ca isi doreste ca aceasta alianta, dar si activitatea guvernului, sa continue, intrucat ar fi „o sansa pentru RM„ in acelasi timp o motiune deja se pregateste, spune seful statului.