Victor Ciobanu a reusit sa devina campion mondial, avand o bursa de doar sase mii de lei. Aceasta i-a fost micsorata acum jumatate de an de catre Ministerul Educatiei din cauza rezultatelor slabe obtinute in 2020, ca urmare a unei accidentari. Ieri la finalul luptei, sportivul moldovean s-a plans pe lipsa de sustinere din partea statului.

Publicat:10.10.2021, 15:53

Victor CIOBANU, CAMPION MONDIAL: “Noi avem multi baieti buni, care lucreaza intensiv. Nu este problema in noi, dar in cei din conducerea statului. Sportul trebuie stimat, intrucat noi reprezentam tara.”

La sfarsitul lunii mai, luptatorul de stil greco-roman s-a plans ca Ministerul Educatiei i-a micsorat bursa si nu are suficiente resurse ca sa se pregateasca pentru competitie. Bursa de 15 mii de lei garantata de titlul de campion european, obtinut in 2019, i-a fost micsorata la 6 mii de lei.

Victor CIOBANU, LUPTATOR: Ei mi-au scazut salariul de la 15 la 6 mii. Cum pot eu sa ma pregatesc pentru turneele de calificare cu sase mii de lei ca sportiv. Vitamine, restabilire, medic trebuie, dar noi nu avem nimic.”

Responsabilii de la minister motivau atunci ca bursa a fost stabilita in urma rezultatelor obtinute in 2020, cand Victor Ciobanu a suferit mai multe traume si nu a reusit sa urce pe podium.

Ivan GHEORGHIU, FOSTUL SECRETAR DE STAT IN DOMENIUL TINERET SI SPORT: “A participat in 2020 iarasi la Campionatul European. Rezultatul lui a fost un pic mai modest si atunci, in baza rezultatului obtinut,beneficiaza de o bursa de sase mii de lei.”

Atunci Victor Ciobanu si-a propus sa lupte pana la final pentru titlul de campion olimpic. S-a recuperat, s-a antrenat si a devenit cel mai bun din lume la lupte greco-romane. Solicitat de Protv, actualul secretar de stat in domeniul tineret si sport  Marian Stan, ne-a spus ca este nou in functie si nu vrea sa ofere acum comentarii la acest subiect deoarece nu este suficient de informat. A precizat insa ca decizia legata de bursa lui Victor Ciobanu va fi revizuita.