Lotul national de box thailandez s-a intors cu patru medalii de argint si una de bronz de la Campionatul Mondial. Turneul desfasurat la inceputul acestei luni in Thailanda a adunat pe ringurile de lupta sportivi din 92 de tari.  Tinerii luptatori moldoveni ne-au povestit despre experienta traita in Bangkok si planurile de viitor.  

Publicat:26.12.2021, 17:52

Andrei AVRAMOV, LUPTATOR: “Au fost si dezamagiri, si momente de bucurie, pentru ca am ocupat locul al doilea. M-am intristat, deoarece nu am putut ocupa prima pozitie.”

Artiom LIVADARI, LUPTATOR: Putina, putina dorinta si mai mult trebuia sa merg inainte in timpul luptei si totul ar fi mers bine.”

Provocarea cea mai mare a sportivilor nostri a fost, de fapt, acomodarea la conditiile de clima extrema. In aceasta perioada a anului, in tara-mama a boxului thailandez se inregistreaza temperaturi de peste 30 de grade Celsius. Iar din cauza fusului orar diferit, luptatorii trebuiau sa faca antrenamentele noaptea tarziu, uneori chiar in fata hotelului in care locuiau.

Cristian NAVIN, LUPTATOR: “Nu prea ne-am plimbat, deoarece mai mereu eram la lupte. Am reusit sa ne plimbam ultimele zile, mi-a placut Bangkokul.”

Pentru cativa luptatori, participarea la un turneu de o asemenea anvergura a fost o premiera. Succesul obtinut in Thailanda ii motiveaza sa muncesca in continuare pentru a-si atinge scopurile.

Ian MARDARI, LUPTATOR: “Vreau sa devin campion olimpic si deja sa detin mai multe centuri la boxul thailandez profesionist.”  

Catalin MADAN, LUPTATOR: “Cu tata am planuit sa ajung pana la Olimpiada. Acum ne pregatim de campionatul european din 2022.”

Medaliatii Campionatului Mondial sunt un model pentru luptatorii mai mici, care isi doresc sa le calce pe urme.

“Mi se par baieti de treaba, nu ii jignesc pe cei mai mici. Sunt destul de prietenosi.”

La turneul mondial organizat in capitala Thailandei au participat peste 1000 de sportivi la diferite categorii de varsta. Urmatoarea provocare pentru tinerii luptatori moldoveni va fi Campionatul European care se va desfasura in Turcia, la mijlocul lunii februarie a anului viitor.  

Artur GROSU, PRESEDINTELE FEDERATIEI DE MUAYTHAI DIN MOLDOVA: “Vom incerca sa participam cu o echipa mai mare, deoarece este mai aproape si financiar va fi mai simplu. Rezultate...aur, argint si bronz, cat mai mult.”