Novak Djokovic a ramas din nou fara viza. Ministrul imigratiei din Australia i-a retras documentul, iar imediat avocatii tenismenului au atacat decizia in instanta. O hotarare finala ar urma sa fie luata duminica. Pana atunci, sarbul ar putea fi tinut in detentie la hotelul pentru refugiati din Melbourne, unde a mai fost cazat anterior.

Publicat:14.01.2022, 19:55

Intr-un comunicat, ministrul imigratiei, Alex Hawke a anuntat ca ii anuleaza viza de intrare in tara a lui Novak Djokovic.

Alex HAWKE, MINISTRUL IMIGRATIEI DIN AUSTRALIA: “Astazi mi-am exercitat prerogativa de a anula viza detinuta de domnul Novak Djokovic din motive de sanatate si ordine publica.”...se mentioneaza in comunicat.

Imediat dupa anuntarea deciziei, avocatii lui Djokovic au participat la o runda de audieri in format online alaturi de reprezentanti ai ministrului imigratiei din Australia. Sedinta a fost condusa de acelasi judecator care i-a dat castig de cauza tenismenului la prima anulare a vizei. La finalul audierilor, s-a decis ca procesul va fi transmis curtii federale. Reprezentantii lui Djokovic au cerut ca o sentinta finala sa fie pronuntata duminica, pentru ca tenismenul sa poata participa la Australian Open, in cazul unui aviz pozitiv. Daca sarbul va pierde apelul din instanta, el va fi expulzat si va avea interdictia de intrare in Australia timp de trei ani.   
Din ultimele informatii, Djokovic isi va petrece aceasta noapte liber, iar maine dimineata se va intalni cu oficiali ai Fortei de Frontiera. Imediat dupa aceasta intrevedere, sarbul va intra in detentie. Presa straina scrie ca Djokovic va ajunge la hotelul pentru refugiati din Melbourne, unde a mai fost cazat anterior.

Problemele lui Novak Djokovic au inceput pe 5 ianuarie cand sarbul a incercat sa intre in Australia nevaccinat, in baza unei exceptii medicale. Dupa prima retragere a vizei, avocatii tenismenului au atacat decizia in instanta, primind castig de cauza. Desi a inceput deja antrenamentele, nu exista nicio siguranta ca Djokovic va putea participa la Australian Open, unde si-a aflat deja adversarul. Turneul din Melbourne, care incepe pe 17 ianuarie, a fost castigat de tenismenul din Serbia de noua ori pana acum.