Ultima provocare, din acest an, pentru judocanii nostri, pe arena internationala. Sapte luptatori moldoveni vor evolua la Grand Slam-ul din Abu Dhabi. Sportivii spun ca sunt pregatiti si isi doresc sa incheie sezonul cu cate o medalie noua in palmares.

Publicat:25.11.2021, 21:11

Denis Vieru este sigur ca va urca pe podiumul de premiere. Judocanul de 25 de ani vine dupa turneul de Mare Slem din Baku, unde a cucerit medalia de argint.

Denis VIERU, JUDOCAN:“Un podium frumos, o medalie cat mai stralucita. Suntem increzuti.”

Dorin Gotonoaga spune ca ravneste la o noua distinctie de aur. Dupa ce a suferit o trauma anul trecut, sportivul moldovean inca nu a revenit la forma de alta data.

Dorin GOTONOAGA, JUDOCAN:“As dori sa ma reabilitez la aceasta competitie, iarasi sa urc pe podium si de ce nu, sa se intoneze imnul de stat.”

Iar pentru Adil Osmanov va fi prima competitie de mare anvergura. Luptatorul nu vrea sa cedeze in drumul spre prima treapta de pe podium.

Adil OSMANOV, JUDOCAN:“Trebuie sa fim maximalisti. Scopul meu principal este, desigur, medalia de aur.”

Si antrenorii tintesc sus si isi doresc rezultate cat mai bune de la Grand Slamul din Abu Dhabi, mai ales ca pregatirea inainte de turneu a fost una intensa.

Valeriu DUMINICA, ANTRENORUL LOTULUI OLIMPIC:“As dori sa ne ducem cu 7 sportivi, 7 medalii, dar deja o sa vedem cum va fi situatia.”

Competitia din Abu Dhabi va incepe maine si va aduna peste 200 de luptatori din 42 de tari. Acesta va fi ultimul turneu international de judo din acest an.