Tragedie aviatica in Nepal. Un avion cu 23 de persoane la bord s-a prabusit intr-o regiune muntoasa. Aeronava efectua o cursa interna, insa la scurt timp de la decolare a disparut. Peste cateva ore, autoritatile au anuntat vestea tragica- toti oamenii din avion au murit.

Publicat:24.02.2016, 17:01


Avionul a decolat in aceasta dimineata de pe aeroportul din orasul Pokhara, din centrul tarii si urma sa ajunga in Jomsom. La aproximativ 10 minute de la decolare, aparatul a pierdut contacul cu turnul de control. Autoritatile au declarat initial ca avionul disparuse si au inceput cautarile. Dupa cateva ore, oficialii au anuntat ca avionul s-a prabusit in muntii din Nepal.

La bord se aflau 20 de pasageri si 3 membri ai echipajului. Printre pasageri erau 2 copii si 2 cetateni straini, un chinez si un cetatean al Kuweit-ului. La fata locului au fost trimise mai multe echipaje de salvare care au recuperat corpurile neinsufletite ale oamenilor. Rudele victimelor au avut nevoie de consiliere psihologica.

Cauzele tragediei urmeaza sa fie stabilite. Preliminar insa autoritatile spun ca in zona unde s-a prabusit avionul era ceata densa, astfel aparatul s-ar fi lovit de varful unui munte.