Asa ceva - mai rar! O cladire a fost vazuta calatorind pe strazile capitalei americane. Este vorba de o sinagoga, care a fost incarcata cu tot cu temelie si pereti pe o platforma uriasa si... dusa in alta parte. Cladirea, construita acum 142 de ani, este mutata pentru a treia oara, iar de data aceasta va ajunge la un muzeu.

Publicat:10.01.2019, 13:53


Nu in fiecare zi poti vedea o cladire, calatorind pe o strada din capitala americana. Asta, insa, s-a intamplat ieri la Washington. Cea mai veche sinagoga, dar si prima care a fost construita in statul american Columbia, a fost urcata pe o platforma imensa pe roti si dusa pe o alta strada.

Acolo, sinagoga va fi parte a unui muzeu evreiesc, care urmeaza a fi construit pana in 2021. Edificiul cantareste 273 de tone, iar deplasarea a durat cateva ore. 

Este un adevarat spectacol urban. Noi mutam acum aceasta cladire istorica. Este prima sinagoga construita in Washington DC. Sinagoga a fost construita in anul 1876, si este deja a treia oara cand locul cladirii este schimbat.