Fostul presedinte american Barack Obama si sotia lui, Michelle, au incheiat un acord cu Netflix pentru a produce filme, seriale si documentare ce vor fi difuzate pe aceasta platforma de streaming video, relateaza AFP.

Publicat:22.05.2018, 06:15

Reprezentantii companiei Netflix nu au oferit foarte multe detalii despre proiectele la care vor colabora cu fostul cuplu prezidential american, însa au precizat ca noile productii ar putea fi realizate sub forma unor seriale TV, programe de tip reality-show, seriale documentare, filme documentare si lungmetraje de fictiune.

Sotii Obama vor produce aceste continuturi prin intermediul companiei Higher Ground Productions, pe care au înfiintat-o în acest scop.

“Speram sa cultivam si sa ajutam sa se afirme vocile unor talente, sursele de creativitate si de inspiratie care promoveaza o mai ampla empatie si o mai buna întelegere între popoare”, a declarat Barack Obama, citat în acelasi comunicat.

“Barack si eu avem în continuare încredere în puterea povestilor de a ne inspira, de a ne face sa gândim diferit despre lumea care ne înconjoara si de a ne ajuta sa ne deschidem în fata celorlalti sufletele si inimile”, a adagat Michelle Obama, citata la rândul ei în acelasi comunicat.

Potrivit The New York Times, care citeaza câtiva prieteni apropiati ai sotilor Obama, fostul presedinte americane nu intentioneaza sa se foloseasca de aceasta noua platforma ca de un instrument politic pentru a-l critica pe succesorul lui de la Casa Alba, Donald Trump.

Contractul încheiat cu sotii Obama reprezinta o excelenta campanie de imagine pentru Netflix, care încearca sa se pozitioneze pe piata ca o destinatie naturala pentru creatorii de continuturi si care nu ezita, în acest scop, sa cheltuiasca sume colosale.

Suma trecuta în contractul cu sotii Obama nu a fost dezvaluita, însa acordul este comparat de specialistii din presa americana cu doua operatiuni majore realizate recent de Netflix.

Platforma online americana a reusit astfel sa îi atraga de partea ei pe producatorul de succes Ryan Murphy (creatorul unor productii celebre, precum “Glee” si “The People vs O.J. Simpson”) contra unui cec de 300 de milioane de dolari în virtutea unui contract semnat pe cinci ani, dar si pe producatoarea Shonda Rhimes (cunoscuta pentru serialele “Scandal”, “Grey’s Anatomy” si “How to Get Away with Murder”) contra unui cec de 100 de milioane de dolari în baza unui contract încheiat pentru o perioada de patru ani.

În martie 2017, Michelle si Barack Obama au încheiat un contract editorial record - în valoare de 60 de milioane de dolari, potrivit mai multor companii mass-media americane - cu prestigioasa editura Penguin Random House, ce ofera sotilor Obama posibilitatea de a scrie si de a lansa fiecare o carte.

Sursa: Agerpres