Explozie uriasa, urmata de un incendiu, a izbucnit la o fabrica de vopsea, din Orastie, Romania. Peste 300 de oameni care locuiesc in apropiere au fost evacuati, din cauza riscului pentru sanatatea populatiei de la poluare. 5 oameni, care se aflau in cladire, au ajuns la spital, cu arsuri si intoxicatii grave cu fum.

Publicat:13.09.2017, 09:38


In urma exploziei, cladirea a fost cuprinsa de flacari uriase si fum negru, care putea fi vazut la kilometri distanta. 5 oameni se aflau in interior. Un tanar, de 27 de ani, a suferit arsuri de gradul 4 si a fost transportat de urgenta la spital. Alti 4 muncitori s-au intoxicat cu fum. 

“Era foc mare. E groaznic. Sunt foarte speriata.“ 

Flacarile au mistuit tot in hala de vopsele si substante chimice periculoase. Echipaje de pompieri, politie, jandarmerie si numeroase ambulante au ajuns la fata locului. 

“In 80 de ani, nu am vazut foc asa mare. Fumul e foarte periculos pentru sanatate. Acolo sunt tot felul de solventi, de uleiuri.“

 Pierdeaua de fum toxic a invaluit intreaga zona. Autoritatile au decis sa evacueze oamenii, care locuiesc in blocuri situate la 700 de metri distanta de fabrica. 

“Nu-l stinge nimeni. O sa arda asa pana maine. Un oras intreg sa-l evacuezi. Se poate asa ceva? “

Deocamdata nu este cunoscuta cauza incendiului.