Dupa ce a participat la sedinta extraordinara a Guvernului, Vladimir Zelenskii anunta ca in aceasta seara spre Iran pleaca o echipa de experti ucraineni pentru a afla detalii privind tragedia aviatica.

Publicat:08.01.2020, 16:38

Vladimir ZELENSKII, PRESEDINTELE UCRAINEI: "Din echipa vor face parte reprezentanti ai Serviciului de Urgenta de Stat, Ministerului Apararii, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului de Securitate al Ucrainei, Serviciului National de Securitate, Serviciului National de Aviatie, Biroul National de Investigare a Evenimentelor si Incidentelor din Aviatia Civila si Ukraine International Airlines."

Presedintele Ucrainei spune ca toti acestia vor fi implicati in ancheta, pentru identificarea si repatrierea cadavrelor ucrainenilor care au murit in accidentul aviatic.

"Tin consultari constante cu partenerii nostri straini. Prioritatea noastra este sa stabilim adevarul si cei responsabili de aceasta catastrofa teribila", anunta Zelenskii.

Avionul Boeing 737-NG al companiei Ukraine International Airlines s-a prabusit astazi la scurt timp dupa decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran. Aparatul de zbor a cazut in apropierea aeroportului si a fost cuprins de flacari.

Cauza preliminara fiind o defectiune tehnica. Cu toate acestea, in presa se vehiculeaza informatia ca avionul a fost doborat de fortele iraniene de aparare aeriana.

Ucraina a confirmat faptul ca la bordul avionului se aflau aproximativ 180 de pasageri, dintre care 11 cetateni ucraineni: 2 pasageri si 9 membri ai echipajului. Cei mai multi pasageri erau cetateni iranieni.

In urma accidentului, nimeni nu a supravietuit.