Fractiunea PAS cere ca conducerea tarii sa ia masurile necesare pentru eliberarea lui Alexandru Rjavitin. Acesta ar fi fost rapit din propria locuinta de catre autoritatile din Transnistria.

Publicat:21.01.2020, 12:04

Mihai POPUSOI, DEPUTAT PAS: „Igor Dodon se considera presedintele tuturor insa nu face niciun demers necesar ca Alexandru Rjavitin sa fie eliberat in cel mai scurt timp. Poate discuta cu consilierul sau si-i povesteste ce inseamna sa zaci in inchisoare. De tot ce sunteti incapabil veti da vina pe fosta guvernare.”

Doina GHERMAN, DEPUTAT PAS: „Alexandru Rjavitin de o luna a disparut din propria locuinta. Din pacate vedem ca autoritatile nu se ingrijesc de soarta lui si nu reactioneaza. La 16 ianuarie am avut o intrevedere cu reprezentantii OSCE. Am fost uluita sa aflu ca nimeni din misiunea OSCE nu detine informatii despre locul aflarii si nici nu-i putem oferi asistenta juridica sau medicala, caci este nevoie de o acreditare speciala. In acest context in perioada 20-21 ianuarie se afla in vizita oficiala la Chisinau Thomas Mayr-Harting. Domnia sa are o experienta vasta regionala inclusiv in reglementarea conflictului transnistrean. Noi contam cu toata increderea pe disponibilitatea lui de a rezolva acest caz.

Este important de subliniat faptul ca in urma monitorizarii s-a constatat existenta fenomenului de stramutare interna. Atunci cand persoanele parasesc regiunea transnistreana pentru ca le sunt incalcate grav drepturile. Prin urmare ne propunem sa venim cu o initiativa legislativa si in scurt timp vom examina un proiect de politica publica in acest sens. Problema lui Alexandru are o rezolvare.”

Oazu NANTOI, DEPUTAT PAS:Dodon nu va intreprinde nimic pentru respectarea drepturilor omului in stanga Nistrului. Cetatenii Republicii Moldova au devenit oscaticii ale acestui personaj odios.”

Tanarul a evadat acum 4 ani din structurile paramilitare din stanga Nistrului, acuzand grave abuzuri si incalcari ale drepturilor sale. Intors recent la familia sa, acesta a disparut.

Potrivit Promo-LEX, Alexandru Rjavitin, ar fi fost rapit de militia din Tiraspol si este detinut in „Izolatorul de detentie provizorie al militiei din Tiraspol”.

VEZI SI: Barbat din Transnistria, dat disparut dupa ce acum 4 ani a reusit sa scape din structurile paramilitare din stanga Nistrului. Rudele spun ca el ar fi fost rapit de militia din Tiraspol - VIDEO