Presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat ca securitatea cetatenilor este primordiala, iar daca Rusia va indrazni sa antenteze la integritatea si suveranitatea teritoriala a tarii noastre, statul va pune in aplicare metodele de protectie suplimentara. Declaratia a fost facuta in cadrul unei conferinte de presa.

Ultimul update: 17.10.2022, 12:30 Publicat:17.10.2022, 12:11

„Siguranta cetatenilor nostri este primordiala din prima zi de razboi. Evident ca situatia pe care o avem in sectorul de securitate, sectorul de aparare, chiar din primele zile de razboi am facut solicitari catre partenerii nostri sa ne ajute. Avem discutii destul de bune, cand o sa avem rezultate concrete va vom anunta”, a declarat Maia Sandu. 

Totodata, presedintele Republicii Moldova a mentionat ca in cazul in care Rusia va incerca sa atenteze la suveranitatea si integritatea teritoriala a tarii noastre vor fi puse in aplicare masuri de protectie. 

„Eu sper sa nu ajungem in aceasta situatie, dar daca Rusia va indrazni sa antenteze la integritatea si suveranitatea teritoriala, noi vom pune in aplicare masurile de protectie”, a adaugat sefa statului. 

Totodata, presedintele Georgiei, Salome Zourabisvili, a precizat ca survolarea spatiului aerian al Republicii Moldova de cele trei rachete de croaziera este o incalcare a integritatii teritoriale. 

„Este o actiune foarte dificila si nu este ceva nou. Este o actiune constanta de atac asupra Ucrainei. Raspunsul nostru este de a oferi cat mai multa solidaritate intre noi si Uniunea Europeana”, a spus Salome Zourabisvili. 

La 10 octombrie, trei rachete de croaziera, lansate de pe navele militare ruse amplasate in Marea Neagra, au survolat teritoriul Republicii Moldova. Responsabilii de la ministerul Apararii au spus ca acestea au prezentat pericol pentru infrastructura tarii noastre si pentru aeronavele civile. Ulterior, Maia Sandu a spus ca este o incalcare flagranta a spatiului aerian si integralitatii teritoriale a tarii noastre.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.