Mitropolia Moldovei se opune autorizarii Marsului solidaritatii organizat de comunitatea LGBT, care este programat sa aiba loc la Chisinau. 

Publicat:15.06.2022, 14:33

„Nu exista niciun motiv legal, moral, dar si rational care ar determina mobilizarea si sustinerea autoritatilor noastre publice locale a unui asemenea manifest absurd. Indemnam autoritatile municipale sa sisteze prin orice mijloace promovarea manifestarii comportamentelor netraditionale si prin aceasta a pacatelor strigatoare la cer, care inunda din ce in ce mai accentuat plaiul nostru,” se arata in comunicat.

Totodata, Mitropolia mentioneaza ca incurajarea libertinismului prin astfel de evenimente nu va aduce decat autodistrugerea spirituala a societatii.

„In numele Bisericii Ortodoxe din Moldova si a cetatenilor acestei tari, rugam sa fie oprit acest flagel distructiv, care intineaza moraliceste societatea noastra declarata ortodoxa si care sustine valorile familiei,” a mai mentionat Mitropolia.

La data de 13 iunie, primarul capitalei, Ion Ceban, a declarat ca nu a semnat si nici nu va semna pentru organizarea paradei LGBT in capitala. Acesta a spus ca isi asuma in totalitate aceasta decizie. 

Nu este pentru prima data cand Mitropolia Moldovei se expune pe aceasta tema. La data de 31 mai, Mitropolia Moldovei la fel a indeamnat atat autoritatile, cat si membrii comunitatii LGBT sa renunte la marsul care urma sa organizeze la data de 13 iunie si sa se desfasoare pana la 19 iunie.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.