Noul sef al Procuraturii Anticoruptie, Veronica Dragalin, care astazi isi incepe activitatea a fost prezentata angajatilor. La eveniment au fost prezenti presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, procurorul general interimar, Dumitru Robu, dar si ministrul Justitiei, Sergiu Litvinenco.

Ultimul update: 01.08.2022, 10:39 Publicat:01.08.2022, 10:40

„Procesul de selectare a procurorului sef al Procuraturii Anticoruptie a fost unul complex si realizat dupa reguli noi, convenite cu mai multi parteneri de dezvoltare. Intr-un final, consider ca atat comisia de preselectie, cat si Consiliul Superior al Procurorilor au ales cel mai bun candidat dintre cei care au participat la concurs. Am reiterat ca apreciez foarte mult faptul ca doamna Dragalin a lasat o cariera de succes in Statele Unite ale Americii si a decis sa puna umarul la dezvoltarea Republicii Moldova prin implicarea plenara in lupta impotriva coruptiei”, a scris ministrul Justitie, Sergiu Litvinenco pe retelele de socializare.

Totodata, ministrul Justitie, a mentionat ca experienta de lucru ai Veronicai Dragalin o va ajuta sa atinga obiectivele propuse.  

„Mi-am exprimat increderea ca experienta de lucru in calitate de procuror federal din SUA o va ajuta pe doamna Dragalin sa atinga obiectivele propuse in conceptul de management si dezvoltare institutionala cu care a participat la concurs: combaterea coruptiei, reformarea institutiei prin imbunatatirea si eficientizarea proceselor. Cu alte cuvinte, o reforma structurala serioasa, care va face ca Procuratura Anticoruptie sa devina o institutie puternica si rezistenta in timp, indiferent de schimbarile politice sau guvernamentale din tara”, a adaugat Sergiu Litvinenco.

Pe 15 iunie, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a semnat ordinul prin care s-a dispus numirea noului sef al Procuraturii Anticoruptie, Veronica Dragalin, in functie. 

Pe 7 iunie, Veronica Dragalin a devenit castigatoarea concursului pentru functia de Procuror-sef al Procuraturii Anticoruptie. Decizia a fost luata in cadrul sedintei Consiliului Superior al Procurorilor. 

Veronica Dragalin a fost procuror in California, unde a instrumentat numeroase cazuri de coruptie mare si a obtinut chiar si un premiu din partea FBI. Potrivit CV-ului, aceasta are o experienta in urmarirea penala a peste 300 de cazuri federale, inclusiv prezentari in fata „grand jury”, rechizitorii, perchezitii, interceptari telefonice, instante de judecata,acorduri de recunoastere a vinovatiei, audieri de sentinta. 

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.