Femeia care se afla in stare extrem de grava la Spitalul Clinic Republican infectata de coronavirus a decedat in aceasta noapte.

Ultimul update: 18.03.2020, 09:06 Publicat:18.03.2020, 09:06

Viorica DUMBRAVEANU, MINISTRUL SANATATII: "Cu regret, a decedat cea de-a doua pacienta tratata la Spitalul Clinic Republican. Este o pierdere pentru sistemul medical. Tin sa exprim condoleante familiei. Suntem solidari si alaturi de dumneavoastra. Aceasta pierdere de viata umana, sa ne solidarizeze la nivel de societate. Este o doamna de 61 de ani care avea si alte boli cronice, cu diabet cu hipertensiune.

Anatol CIUBOTARU, DIRECTORUL SPITALULUI REPUBLICAN: "Traim zile destul de grele, dar unica noastra sansa este unirea si respectarea stricta a indicatiilor primite de la conducerea comitetului de coordonare.

Au fost 4 zile si 4 nopti de lupta pentru viata ei. La ora 2:45 a cedat, a survenit un stop cardiac. A fost la respiratie asistata 2 zile si 2 nopti. Suntem gata in continuare sa primim pacienti. A fost o saptamana in sat dupa ce s-a intors din Italia. Satul este deja in carantina. Sunt multi bolnavi la supraveghere".

La moment, numarul celor bolnavi se ridica la 30 de persoane.

Primul caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat in Republica Moldova pe 7 martie. Este vorba despre o femeie de 48 de ani, care a revenit din Italia, Milano.

Cazurile 2-3/ Pe 10 martie au fost confirmate alte doua cazuri de infectare cu coronavirus in Republica Moldova. Este vorba despre o femeie de 60 de ani din capitala si un barbat de 60 de ani din sudul Moldovei. Ambii au revenit recent din Italia. Femeia a fost in vizita la o prietena, iar barbatul - la copii.

Al patrulea caz de infectare cu coronavirus de tip nou a fost confirmat pe data de 11 martie, este vorba despre o tanara revenita din Italia.

Cazurile 5-6/ Pe data de 12 martie au fost confirmate alte doua cazuri de infectare cu coronavirus. Ambele s-au intors recent din Italia. Ministrul Sanatatii a refuzat sa ofere detalii despre aceste doua persoane.

Cazurile 7-8/ Pe data de 13 martie au fost confirmate alte doua cazuri de infectare cu Covid-19. Ambele persoane s-au intors recent din Italia. Si de aceasta data, Ministrul Sanatatii a refuzat sa ofere detalii. Viorica Dumbraveanu a mentionat ca nu exista copii infectati cu coronavirus.

Cazurile 9-12/ Pe data de 14 martie au fost confirmate alte 4 cazuri de infectare cu coronavirus. Unul dintre pacienti s-a infectat prin transmitere locala. Celelalte trei persoane au venit din Franta si Marea Britanie.

Cazurile 13-23/ Pe data de 14 martie au fost confirmate alte 11 cazuri de coronavirus in Moldova. Totodata, a fost inregistrat si primul caz de infectie cu Covid-19 la un copil. Acesta s-a infectat de la mama sa venita recent din Italia. 3 cazuri dintre cele 11 sunt de import si opt sunt de transmitere locala.

La data de 16 martie, Ministerului Sanatatii anunta despre prima persoana din Moldova tratata de coronavirus.

Cazurile 24-29/ Pe data de 16 martie, sase cazuri noi de coronavirus au fost confirmate in Republica Moldova.

Al 30-lea caz de coronavirus a fost confirmat la data de 17 martie. Dintre cele 46 de persoane suspecte, un singur test a aratat rezultat pozitiv. Este vorba despre un caz de import.

Totodata, la 17 martie, autoritatile anunta stare de urgenta in Republica Moldova.