Deputatii PPDA au inaintat o motiune simpla parlamentului prin care cer demisia minsitrului de Externe, Aureliu Ciocoi. Declaratiile au fost facute in cadrul unui briefing de presa.

Publicat:13.02.2020, 11:06

Deputatii PPDA se arata indignati de declaratiile ministrului de externe, precum ca Rusia a intervenit in conflictul armat de pe Nistru pentru a opri varsarile de sange.

Aceasta motiune simpla a fost semnata de toti deputatii PPDA. Ei sustin ca Ciocoi s-a exprimat pe un subiect sensibil.

Anterior, si veteranii Razboiului de pe Nistru s-au aratat indignati de declaratiile ministrului de Externe. Iar Igor Dodon i-a sarit in aparare lui Ciocoi, spunand ca "Veteranii ar fi inteles gresit."

Declaratiile lui Ciocoi au fost facute la conferinta de presa sustinuta la data de 6 februarie. Miscarea Politica “Unirea” a emis un comunicat in care condamna spusele si cere demisia functionarului, pentru ca el “ar fi vorbit in calitate de vasal al Federatiei Ruse”, explica unionistii.

Anterior, la o conferinta de presa de la Bucuresti, fostul ministru de Externe, Nicu Popescu, mentiona ca ceea ce a fost pe Nistru poate fi calificat drept un razboi civil. Ulterior, acesta a recunoscut ca a comis o gafa.

CITESTE SI: Ministrul de Externe spune ca Rusia a intervenit in Razboiul de pe Nistru pentru a opri varsarile de sange. Este raspunsul lui Aureliu Ciocoi la intrebarea despre ce s-a intamplat, de fapt, in conflictul militar din 1992 - VIDEO

CITESTE SI: Dupa declaratiile facute de Aureliu Ciocoi precum ca Rusia a intervenit in conflictul armat de pe Nistru pentru a opri varsarile de sange, acesta nu vrea sa comenteze daca isi va da demisia asa cum ii cer veteranii - VIDEO

CITESTE SI: Igor Dodon, in apararea ministrului de Externe: "Veteranii ar fi inteles gresit" - VIDEO

CITESTE SI: Veteranii Razboiului de pe Nistru sunt indignati de declaratiile ministrului de Externe, care a spus ca Rusia a intervenit in conflictul armat pentru a opri varsarile de sange - VIDEO

CITESTE SI: Se cere demisia ministrului de externe, Aureliu Ciocoi. Miscarea Politica UNIREA condamna declaratia acestuia privind razboiul de pe Nistru: "Armata Federatiei Ruse dislocata in regiunea transnistreana a intervenit la acel moment pentru a opri varsarile de sange"