Contul de Telegram al consilierului presedintei Republicii Moldova in domeniul apararii si securitatii nationale, Dorin Recean, ar fi fost spart. Pretinse conversatii ale acestuia de pe contul de Telegram au fost facute publice pe acelasi site, pe care acum doua zile, au aparut conversatii private atribuite ministrului Justitiei, Sergiu Litvinenco. Contactat de PRO TV, Dorin Recean nu ne-a raspuns pentru o reactie. 

Ultimul update: 11.11.2022, 16:17 Publicat:11.11.2022, 15:43

 

Mai multe conversatii puteti vedea aici

Miercuri, canalele de Telegram ale presedintelui Maia Sandu si vicepremierului Andrei Spinu au fost sparte. Pe conturile oficialilor au fost publicate mesaje despre coruptia din institutiile de stat, iar la scurt timp au fost sterse.

Mesajele publicate pe canalele de telegram ale presedintelui si vicepremierului erau insotite de linkul unui site, pe care au fost postate mai multe conversatii private, atribuite ministrului Justitiei, Sergiu Litvinenco. Acestea ar fi discutii purtate intre Litvinenco si persoane din anturajul sau, pe Telegram. Ministrul Justitiei a declarat ca mesajele sunt false. Azi insa acesta a spus ca convorbirile sale au fost trunchiate, deplasate si rupte din context. Asta, dupa ce mai multe persoane au cerut demisia ministrului, dupa cele intamplate. 

In debutul sedintei Guvernului de ieri, Natalia Gavrilita a declarat ca atacul asupra lui Sergiu Litvinenco ar avea legatura cu o sesizarea venita din partea acestuia catre Curtea Constitutionala pentru a scoate partidul SOR in afara legii.

Ieri, Procuratura Generala s-a autosizat, iar PCCOCS va investiga atacurile cibernetice efectuate asupra canalelor de Telegram ale sefei statului, Maia Sandu, ministrului Infrastructurii si Dezvoltarii Regionale, Andrei Spinu si ministrului Justitiei, Sergiu Litvinenco. 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.