Socialistii sustin „singura cale barbateasca si onorabila” pe care ar trebui sa o ia Gaik Vartanean este sa depuna mandatul de deputat si sa plece. Asta, dupa ce Vartanean a parasit fractiunea PSRM si anuntat astazi ca ramane in Parlament in calitate de deputat independent. 

Publicat:15.12.2022, 13:29

„PSRM intotdeauna s-a disociat si a condamnat coruptia politica si migratia deputatilor de la un partid la altul. Am vazut cu totii ca deputatii, care se desprind de echipele lor si raman in continuare in Parlament, sunt niste unelte politice, folosite, din umbra, de grupuri de interes. Nicio intentie pretins nobila, nu poate justifica tradarea echipei, tradarea colegilor si a alegatorilor. Daca Gaik Vartanean a decis sa nu mai ramana in echipa, atunci singura cale barbateasca si onorabila este sa depuna mandatul de deputat si sa plece. Parlamentul nu mai trebuie tratat ca instrument de publicitate politica si ca mijloc de promovare a unor interse obscure”, se arata in comunicatul emis de PSRM. 

Ieri, intr-un comunicat de presa, socialistii au anuntat ca deputatul PSRM, Gaik Vartanean, paraseste formatiunea si ca ar putea adera la partidul Miscarea Alternativa Nationala, infiintat de primarul Ion Ceban. 

In aceasta dimineata, in plenul Parlamentului, deputatul Gaik Vartanean a anuntat ca de astazi va activa in calitate de deputat independent.

Gaik Vartanean este din 2012 membru PSRM, iar in 2015 a fost consilier socialist. Din iulie, este deputat in Parlamentul Republicii Moldova, dupa ce Alla Dolinta a renuntat la mandatul de deputat, dar si la calitatea sa de membru al Partidului Socialistilor. 

In cadrul emisiunii In profunzime, Ion Ceban a anuntat ca pe data de 21 decembrie va avea loc Congresul de constituire a partidului Miscarea Alternativa Nationala, iar atunci isi va anunta echipa. Cand a fost ales primar el spunea ca nu se va implica in politica.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.