Contul de Telegram si email-ul personal al procurorului general interimar, Ion Munteanu, ar fi fost sparte. Pretinse conversatii ale acestuia au fost facute publice pe acelasi site, pe care au aparut conversatii private atribuite ministrului Justitiei, Sergiu Litvinenco, consilierului presedintei Republicii Moldova in domeniul apararii si securitatii nationale, Dorin Recean, ministrului Afacerilor Interne, Ana Revenco, dar si ministrului Economiei, Dumitru Alaiba. Contactati de PRO TV, responsabilii de la Procuratura Generala ne-au spus ca atentarea la viata privata, inclusiv prin incercari de a sparge anumite conturi este un lucru regretabil. 

Ultimul update: 25.11.2022, 13:45 Publicat:25.11.2022, 13:37

„Remarcam ca Procurorul General interimar, Ion Munteanu nu a purtat discutii compromitatoare si nu a avut vreo activitate care ar afecta imaginea institutiei pe care o conduce”, a declarat purtatorul de cuvant al PG. 

Potrivit site-ului, Munteanu ar fi avut conversatii cu Sergiu Litvinenco, Alexandru Munteanu, Mihail Ivanov, etc.

Acum doua saptamani, canalele de Telegram ale presedintelui Maia Sandu si vicepremierului Andrei Spinu au fost sparte. Pe conturile oficialilor au fost publicate mesaje despre coruptia din institutiile de stat, iar la scurt timp au fost sterse.

Mesajele publicate pe canalele de telegram ale presedintelui si vicepremierului erau insotite de linkul unui site, pe care au fost postate mai multe conversatii private, atribuite ministrului Justitiei, Sergiu Litvinenco. Acestea ar fi discutii purtate intre Litvinenco si persoane din anturajul sau, pe Telegram. Ministrul Justitiei a declarat ca mesajele sunt false, apoi acesta a spus ca convorbirile sale au fost trunchiate, deplasate si rupte din context. Asta, dupa ce mai multe persoane au cerut demisia ministrului, dupa cele intamplate. 

Pe 10 noiembrie, Procuratura Generala s-a autosizat, iar PCCOCS va investiga atacurile cibernetice efectuate asupra canalelor de Telegram ale sefei statului, Maia Sandu, ministrului Infrastructurii si Dezvoltarii Regionale, Andrei Spinu si ministrului Justitiei, Sergiu Litvinenco. 

La o zi distanta si contul de Telegram al consilierului presedintei Republicii Moldova in domeniul apararii si securitatii nationale, Dorin Recean, ar fi fost spart. Pretinse conversatii ale acestuia de pe contul de Telegram au fost facute publice pe acelasi site, pe care au aparut conversatii private atribuite ministrului Justitiei, Sergiu Litvinenco. Contactat de PRO TV, Dorin Recean nu ne-a raspuns pentru o reactie. 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.