Europarlamentarul Siegfried Muresan i-a urat mult succes Veronicai Dragalin cu noua sa functie. Acesta sustine ca misiunea noului procuror-sef va fi una extrem de importanta, iar accelerarea luptei anticoruptie, asigurarea statului de drept si justitie puternica si independenta sunt printre cele mai importante lucruri pe care oamenii le asteapta de la autoritatile de la Chisinau, de fapt care sunt si cele mai importante conditii enuntate de Comisia Europeana in avizul din 17 iunie privind acordarea statutului de stat candidat Republicii Moldova. 

Ultimul update: 01.08.2022, 13:31 Publicat:01.08.2022, 13:37

„Cu cat Republica Moldova va realiza mai multe progrese in viitorul apropiat in lupta anticoruptie, cu atat oamenii vor avea mai multa incredere in autoritatile de la Chisinau. In acelasi timp, ritmul de integrare europeana al Republicii Moldova este strans legat de rezultatele in lupta anticoruptie. De aceea, noul procuror-sef are nevoie de tot sprijinul autoritatilor de la Chisinau, dar si al partenerilor europeni, pentru a indeplini aceste obiective”, a scris Siegfried Muresan pe retelele de socializare. 

Europarlamentarul a adugat ca Parlamentul European, va continua sa ofere Republicii Moldova tot sprijinul nostru pentru implementarea reformelor in domeniul justitiei si pentru lupta anticoruptie, iar Veronica Dragalin, un procuror cu astfel experienta este exact ceea de ce avea nevoie Republica Moldova acum. 

Astazi, noul sef al Procuraturii Anticoruptie, Veronica Dragalin, care astazi isi incepe activitatea a fost prezentata angajatilor. La eveniment au fost prezenti presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, procurorul general interimar, Dumitru Robu, dar si ministrul Justitiei, Sergiu Litvinenco.

Pe 15 iunie, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a semnat ordinul prin care s-a dispus numirea noului sef al Procuraturii Anticoruptie, Veronica Dragalin, in functie. 

Pe 7 iunie, Veronica Dragalin a devenit castigatoarea concursului pentru functia de Procuror-sef al Procuraturii Anticoruptie. Decizia a fost luata in cadrul sedintei Consiliului Superior al Procurorilor. 

Veronica Dragalin a fost procuror in California, unde a instrumentat numeroase cazuri de coruptie mare si a obtinut chiar si un premiu din partea FBI. Potrivit CV-ului, aceasta are o experienta in urmarirea penala a peste 300 de cazuri federale, inclusiv prezentari in fata „grand jury”, rechizitorii, perchezitii, interceptari telefonice, instante de judecata,acorduri de recunoastere a vinovatiei, audieri de sentinta. 

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.