Fabrica de mezeluri „Rogob” doneaza 100 de mii de lei Spitalului de Boli Infectioase "Toma Ciorba". Despre asta, au anuntat reprezentantii companiei printr-un comunicat.

Publicat:16.03.2020, 12:27

Donatia vine in contextul epidemiei de coronavirus COVID-19, cu care se confrunta la moment Republica Moldova.

,,Este de datoria noastra sa sustinem institutiile medicale, care se afla pe prima linie in lupta cu virusul COVID-19. Trebuie sa intelegem cu totii ca e necesar sa ne manifestam solidar, caci numai impreuna putem face fata epidemiei si depasi consecintele sale nefaste", spun responsabilii companiei.

Igor Rosca a venit cu un apel catre alti oameni de afaceri, indemnandu-i sa contribuie, in masura posibilitatilor, la sustinerea eforturilor depuse in vederea combaterii epidemiei de COVID-19", se arata in comunicatul emis de responsabilii de la fabrica.

Primul caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat in Republica Moldova pe 7 martie. Este vorba despre o femeie de 48 de ani, care a revenit din Italia, Milano.

Cazurile 2-3/ Pe 10 martie au fost confirmate alte doua cazuri de infectare cu coronavirus in Republica Moldova. Este vorba despre o femeie de 60 de ani din capitala si un barbat de 60 de ani din sudul Moldovei. Ambii au revenit recent din Italia. Femeia a fost in vizita la o prietena, iar barbatul - la copii.

Al patrulea caz de infectare cu coronavirus de tip nou a fost confirmat pe data de 11 martie, este vorba despre o tanara revenita din Italia.

Cazurile 5-6/ Pe data de 12 martie au fost confirmate alte doua cazuri de infectare cu coronavirus. Ambele s-au intors recent din Italia. Ministrul Sanatatii a refuzat sa ofere detalii despre aceste doua persoane.

Cazurile 7-8/ Pe data de 13 martie au fost confirmate alte doua cazuri de infectare cu Covid-19. Ambele persoane s-au intors recent din Italia. Si de aceasta data, Ministrul Sanatatii a refuzat sa ofere detalii. Viorica Dumbraveanu a mentionat ca nu exista copii infectati cu coronavirus.

Cazurile 9-12/ Pe data de 14 martie au fost confirmate alte 4 cazuri de infectare cu coronavirus. Unul dintre pacienti s-a infectat prin transmitere locala. Celelalte trei persoane au venit din Franta si Marea Britanie.

Cazurile 13-23/ Pe data de 14 martie au fost confirmate alte 11 cazuri de coronavirus in Moldova. Totodata, a fost inregistrat si primul caz de infectie cu Covid-19 la un copil. Acesta s-a infectat de la mama sa venita recent din Italia. 3 cazuri dintre cele 11 sunt de import si opt sunt de transmitere locala.