Presedintele PDM, Pavel Filip, spune ca declaratia ministrului de Externe referitor la razboiul de pe Nistru este o exprimare nereusita, dar urmeaza sa discute cu fractiunea privind pozitia democratilor in acest sens.

Publicat:13.02.2020, 14:13

Pavel FILIP, PRESEDINTELE PDM: "O sa avem o discutie cu colegii din fractiune si vom lua o decizie. Eu continui sa cred ca a fost o exprimare nereusita".

-Dar este un motiv pentru demiterea lui?

Pavel FILIP, PRESEDINTELE PDM: "Si ministrul precedent a facut acelasi lucru, atunci nu s-a venit cu o motiune. Dar urmeaza sa discutam si vom lua decizia".

Cat despre ambasadorii rechemati la Chisinau, Filip sustine ca marea majoritate dintre ambasadori au termenul expirat si din aceasta cauza sunt rechemati.

Astazi, deputatii PPDA au inaintat o motiune simpla prin care au cerut demisia ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi.

Anterior, si veteranii Razboiului de pe Nistru s-au aratat indignati de declaratiile ministrului de Externe. Iar Igor Dodon i-a sarit in aparare lui Ciocoi, spunand ca "Veteranii ar fi inteles gresit."

Declaratiile lui Ciocoi au fost facute la conferinta de presa sustinuta la data de 6 februarie. Miscarea Politica “Unirea” a emis un comunicat in care condamna spusele si cere demisia functionarului, pentru ca el “ar fi vorbit in calitate de vasal al Federatiei Ruse”, explica unionistii.

CITESTE SI: Deputatii PPDA au inaintat o motiune simpla parlamentului prin care cer demisia ministrului de Externe - VIDEO

CITESTE SI: Ministrul de Externe spune ca Rusia a intervenit in Razboiul de pe Nistru pentru a opri varsarile de sange. Este raspunsul lui Aureliu Ciocoi la intrebarea despre ce s-a intamplat, de fapt, in conflictul militar din 1992 - VIDEO

CITESTE SI: Dupa declaratiile facute de Aureliu Ciocoi precum ca Rusia a intervenit in conflictul armat de pe Nistru pentru a opri varsarile de sange, acesta nu vrea sa comenteze daca isi va da demisia asa cum ii cer veteranii - VIDEO

CITESTE SI: Igor Dodon, in apararea ministrului de Externe: "Veteranii ar fi inteles gresit" - VIDEO

CITESTE SI: Veteranii Razboiului de pe Nistru sunt indignati de declaratiile ministrului de Externe, care a spus ca Rusia a intervenit in conflictul armat pentru a opri varsarile de sange - VIDEO

CITESTE SI: Se cere demisia ministrului de externe, Aureliu Ciocoi. Miscarea Politica UNIREA condamna declaratia acestuia privind razboiul de pe Nistru: "Armata Federatiei Ruse dislocata in regiunea transnistreana a intervenit la acel moment pentru a opri varsarile de sange"