Alte 14 cazuri de coronavirus au fost confirmate in Moldova. Numarul celor bolnavi ajunge la 94.

Ultimul update: 22.03.2020, 17:33 Publicat:22.03.2020, 17:33

Constantin Rimis, secretar de stat: "Astazi au fost investigate 124 de probe, dintre care 14 s-au dovedit a fi pozitive. Astfel, pana in prezent au fost testate 792 de persoane si avem confirmate de laborator 94 de cazuri.

Dintre aceste 14 probe pozitive avem 4 de import si 10 cu transmitere locala. Acelea din import vin: 1 persoana din Italia, 2 din Ucraina si avem primul caz de import din Romania. La nivel local avem: 3 cazuri la Chisinau, 3 cazuri la Causeni, asociate cu vizita in Ucraina, un caz este inregistrat la Stefan Voda (iarasi asociat cu vizita din Ucraian, o persoana in Anenii Noi, o persoana la Ialoveni, o persoana de la Balteana, Hancesti."

Primul caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat in Republica Moldova pe 7 martie. Este vorba despre o femeie de 48 de ani, care a revenit din Italia, Milano.

Cazurile 2-3/ Pe 10 martie au fost confirmate alte doua cazuri de infectare cu coronavirus in Republica Moldova. Este vorba despre o femeie de 60 de ani din capitala si un barbat de 60 de ani din sudul Moldovei. Ambii au revenit recent din Italia. Femeia a fost in vizita la o prietena, iar barbatul - la copii.

Al patrulea caz de infectare cu coronavirus de tip nou a fost confirmat pe data de 11 martie, este vorba despre o tanara revenita din Italia.

Cazurile 5-6/ Pe data de 12 martie au fost confirmate alte doua cazuri de infectare cu coronavirus. Ambele s-au intors recent din Italia. Ministrul Sanatatii a refuzat sa ofere detalii despre aceste doua persoane.

Cazurile 7-8/ Pe data de 13 martie au fost confirmate alte doua cazuri de infectare cu Covid-19. Ambele persoane s-au intors recent din Italia. Si de aceasta data, Ministrul Sanatatii a refuzat sa ofere detalii. Viorica Dumbraveanu a mentionat ca nu exista copii infectati cu coronavirus.

Cazurile 9-12/ Pe data de 14 martie au fost confirmate alte 4 cazuri de infectare cu coronavirus. Unul dintre pacienti s-a infectat prin transmitere locala. Celelalte trei persoane au venit din Franta si Marea Britanie.

Cazurile 13-23/ Pe data de 14 martie au fost confirmate alte 11 cazuri de coronavirus in Moldova. Totodata, a fost inregistrat si primul caz de infectie cu Covid-19 la un copil. Acesta s-a infectat de la mama sa venita recent din Italia. 3 cazuri dintre cele 11 sunt de import si opt sunt de transmitere locala.

La data de 16 martie, Ministerului Sanatatii anunta despre prima persoana din Moldova tratata de coronavirus.

Cazurile 24-29/ Pe data de 16 martie, sase cazuri noi de coronavirus au fost confirmate in Republica Moldova.

Al 30-lea caz de coronavirus a fost confirmat la data de 17 martie. Dintre cele 46 de persoane suspecte, un singur test a aratat rezultat pozitiv. Este vorba despre un caz de import.

Totodata, la 17 martie, autoritatile anunta stare de urgenta in Republica Moldova.

In Republica Moldova s-a inregistrat primul deces din cauza noului coronavirus.

Cazurile 31-36/ Alte 6 cazuri de coronavirus au fost confirmate in Moldova la data de 18 martie. Trei cazuri sunt de import, iar trei de transmitere locala.

Totodata, responsabilii de la Ministerul Sanatatii spun ca inca o persoana a fost tratata de coronavirus si este gata de externare.

Alte 13 cazuri de Covid-19 au fost confirmate la data de 19 martie. Astfel, numarul celor infectati ajunge la 49 de bolnavi.

Cazurile 50-66/ La data de 20 martie au fost confirmare alte 17 cazuri noi de coronavirus.

Pe data de 21 martie numarul celor bolnavi ajunge la 80, dupa ce au fost confirmate alte 14 cazuri noi de coronavirus.

Alte 14 cazuri noi au fost inregistrate in tara noastra la data de 22 martie. Bilantul ajungand la 94 de persoane infectate.