Ultimul update: 23.03.2020, 17:12 Publicat:23.03.2020, 17:07

Viorica DUMBRAVEANU, MINISTRUL SANATATII: "Au fost procesate 115 probe, ca rezultat vem 15 cazuri noi de infectie cu coronavirus. Total avem 109 cazuri inregistrate in Republica Moldova. Daca e sa fac o analiza a cazurilor noi, care s-au inregistrat astazi, 4 sunt de import. Este vorba de 2 persoane revenite din Franta, un caz din Ucraina, si un caz din Cehia. Cu regret, chiar daca am solicitat ca persoanele sa se abtina de la calatorii, este vorba despre o calatorie in Cehia, realizata in ultima perioada.

Avem 11 cazuri locale, avem o gravida de la Stefan Voda, un caz de transmitere local unde persoana a intrat in contact cu o persoana revenita e la Poceaiv, cu regret, dat fiind faptul ca a fost ascunsa informatia cu privire la faptul ca persoana a intrat in contact cu o alta persoana revenita dintr-o tara unde sunt inregistrate cazuri de coronavirus.

Avem caz de infectare in randul personalului medical, de aceea fac inca o data apel catre populatia RM de a fi responsabili nu doar fata de sine si fata de cei apropiati, dar sa manifeste stima si responsabilitate fata de personalul medical."

Primul caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat in Republica Moldova pe 7 martie. Este vorba despre o femeie de 48 de ani, care a revenit din Italia, Milano.

Cazurile 2-3/ Pe 10 martie au fost confirmate alte doua cazuri de infectare cu coronavirus in Republica Moldova. Este vorba despre o femeie de 60 de ani din capitala si un barbat de 60 de ani din sudul Moldovei. Ambii au revenit recent din Italia. Femeia a fost in vizita la o prietena, iar barbatul - la copii.

Al patrulea caz de infectare cu coronavirus de tip nou a fost confirmat pe data de 11 martie, este vorba despre o tanara revenita din Italia.

Cazurile 5-6/ Pe data de 12 martie au fost confirmate alte doua cazuri de infectare cu coronavirus. Ambele s-au intors recent din Italia. Ministrul Sanatatii a refuzat sa ofere detalii despre aceste doua persoane.

Cazurile 7-8/ Pe data de 13 martie au fost confirmate alte doua cazuri de infectare cu Covid-19. Ambele persoane s-au intors recent din Italia. Si de aceasta data, Ministrul Sanatatii a refuzat sa ofere detalii. Viorica Dumbraveanu a mentionat ca nu exista copii infectati cu coronavirus.

Cazurile 9-12/ Pe data de 14 martie au fost confirmate alte 4 cazuri de infectare cu coronavirus. Unul dintre pacienti s-a infectat prin transmitere locala. Celelalte trei persoane au venit din Franta si Marea Britanie.

Cazurile 13-23/ Pe data de 14 martie au fost confirmate alte 11 cazuri de coronavirus in Moldova. Totodata, a fost inregistrat si primul caz de infectie cu Covid-19 la un copil. Acesta s-a infectat de la mama sa venita recent din Italia. 3 cazuri dintre cele 11 sunt de import si opt sunt de transmitere locala.

La data de 16 martie, Ministerului Sanatatii anunta despre prima persoana din Moldova tratata de coronavirus.

Cazurile 24-29/ Pe data de 16 martie, sase cazuri noi de coronavirus au fost confirmate in Republica Moldova.

Al 30-lea caz de coronavirus a fost confirmat la data de 17 martie. Dintre cele 46 de persoane suspecte, un singur test a aratat rezultat pozitiv. Este vorba despre un caz de import.

Totodata, la 17 martie, autoritatile anunta stare de urgenta in Republica Moldova.

In Republica Moldova s-a inregistrat primul deces din cauza noului coronavirus.

Cazurile 31-36/ Alte 6 cazuri de coronavirus au fost confirmate in Moldova la data de 18 martie. Trei cazuri sunt de import, iar trei de transmitere locala.

Totodata, responsabilii de la Ministerul Sanatatii spun ca inca o persoana a fost tratata de coronavirus si este gata de externare.

Alte 13 cazuri de Covid-19 au fost confirmate la data de 19 martie. Astfel, numarul celor infectati ajunge la 49 de bolnavi.

Cazurile 50-66/ La data de 20 martie au fost confirmare alte 17 cazuri noi de coronavirus.

Pe data de 21 martie numarul celor bolnavi ajunge la 80, dupa ce au fost confirmate alte 14 cazuri noi de coronavirus.

Alte 14 cazuri noi au fost inregistrate in tara noastra la data de 22 martie. Bilantul ajungand la 94 de persoane infectate.

La data de 23 martie numarul celor bolnavi a ajuns la 109, dupa ce au fost confirmate alte 15 cazuri noi de infectie cu Covid-19.